Учител предупреди за огромна опасност в училищата

https://mreja.bg/novini/uchitel-predupredi-za-ogromna-opasnost-v-uchilishtata/106334 Mreja.bg
Учител предупреди за огромна опасност в училищата


Велков посочи, че протестите срещу маските ще изиграят лоша шегаИсканията на протестиращите родители са нелогични, неморални и ненаучни. България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света. Странни са тези протести.


 


В България много вярваме на конспиративни теории и недоказани източници. По този начин учителят и експерт в образователната сфера Петър Велков, коментира протестите на родителите, които се обявиха срещу носенето на маски в училищата. 


 


"Маските оказват сериозно влияние за спиране на разпространението на вируса. Няма достоверни източници, че маските са вредни и че не може човек да диша през тях. Кислородната сатурация си остава същата. Няма доказани заболявания вследствие на маските. Трябва да се говори с тези родители и да им се обяснят тези неща. За съжаление, те вярват на конспирации", каза още преподавателят.


 


Според него маските не пречат на усмивките на децата, тъй като по думите му те ги носят през много малка част от времето. Децата дори се грижели за маските си доста по-добре от възрастните.


 


"Децата разбират много по-добре вируса и отговорността на човека. Свикват много бързо с организацията. Важна е ролята на учителя, комуникацията, важно е да няма стрес, да има открити разговори. Доста добре се получават нещата. В процеса на работа нещата се изпипват", категоричен бе Велков, цитиран от Bulgaria ON AIR.


 


За финал той посочи, че протестите срещу маските и мерките изиграват лоша шега на хората, които протестират срещу тях. И прогнозира, че ще има заболели деца и учители.


"27% от българските учители са в най-застрашената група. Ако нямаме учители, то няма да имаме никакво образование. Затова е много важно да спазваме тези мерки", подчерта Петър Велков.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.