Учени установиха: През 20 човека ще се влиза в болница заради COVID-19!

https://mreja.bg/novini/ucheni-ustanoviha-prez-20-choveka-shte-se-vliza-v-bolnica-zaradi-covid-19/105809 Mreja.bg
Учени установиха: През 20 човека ще се влиза в болница заради COVID-19!


Учени от Великобритания, САЩ и Китай под ръководството на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина стигнаха до извода, че всеки двадесети жител на планетата може да бъде хоспитализиран във връзка с предразположеност към развитие на тежка форма на новата коронавирусна инфекция, съобщи БТА.


Международната група учени са анализирали данни от здравните системи на 188 страни и прогнозата на ООН за увеличение на населението на планетата през 2020 г., пише в. "Саут чайна морнинг пост".


Специалистите стигнали до извода, че в случай на зараза с коронавируса около 349 милиона души може да бъдат хоспитализирани и да се нуждаят от апаратно дишане заради висок риск от развитие на тежка форма на болестта. Освен това около 1,7 млрд души ( 22% от населението на планетата) се намират в зона на повишен риск поради наличието на поне едно съпътстващо заболяване.


Според изследването за развитието на тежка форма на COVID-19 допринасят хронични заболявания на сърдечно-съдовата система, бъбреците и белите дробове, диабет. Възрастните хора са особено предразположени към усложнения при инфекция.


Учените смятат, че в зона на висок риск е около 6,5 на сто от населението на Европа заради средната възраст на населението.


От началото на пандемията с новия коронавирус са заразени около 9,6 милиона души, над 488 000 души починаха.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.