Учени от "Робърт Кох" шокираха света с прогнозата си за коронавируса

https://mreja.bg/novini/ucheni-ot-robart-koh-shokiraha-sveta-s-prognozata-si-za-koronavirusa/105647 Mreja.bg
Учени от "Робърт Кох" шокираха света с прогнозата си за коронавируса


"Робърт Кох" със стряскаща прогноза за бъдещето на коронавируса


Преобладаващата част от вирусолозите са на мнение, че през есента може да се очаква рязък скок на заразените с коронавирус. Но все още терминът “втора вълна" се избягва.


Експертите от Института "Роберт Кох" направиха стряскаща прогноза. Според тях ще има не само втора вълна, но и трета, четвърта и вероятно дори осма, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Дойче веле".


Спадът на новорегистрираните случаи, който се наблюдава в момента, не означава, че през есента и зимата не се задава нов взрив.


Експертите са категорични, че по-голямата част от населението все още няма имунна защита срещу коронавируса.


Учените от “Роберт Кох" описват няколко фактора, от които зависи появата на втора вълна.


Те са на мнение, че най-важно е спазването на противоепидемичните мерки. Експертите не правят категорични заключения дали новият коронавирус ще се проявява като сезонен, но са на мнение, че ниските температури са благоприятни за разпространението му.


Физичката Виола Приземан е на мнение, че при втората вълна няма да има толкова рязко покачване на регистрираните случаи, както беше през месец март. Тя е убедена, че вече сме далеч по-добре подготвени. 


Физичката прогнозира, че спазването на мерките за дистанция и  хигиена могат да предотвратят втори пик.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.