Учени от Хонконг алармират: COVID-19 става все по-силно заразен!

https://mreja.bg/novini/ucheni-ot-honkong-alarmirat-covid-19-stava-vse-po-silno-zarazen/106061 Mreja.bg
Учени от Хонконг алармират: COVID-19 става все по-силно заразен!


По време на своята еволюция коронавирусът е станал по-заразен и се е адаптирал по-добре към човешкото тяло, след което е спрял да мутира, смятат учени от Хонконгския политехнически университет, предават световни медии, цитирани от "Труд бг".

В своето проучване те сравнили щамове, получени от повече от 20 пациенти по време на третата вълна на коронавируса в мегаполиса, и разкрили генетичната им идентичност с проби от вируса, „внесени“ от чужбина.

„Коронавирусът продължи да мутира по време на първата и втората вълна, когато провеждахме подобни изследвания“, казва Хилман Сиу, доцент в университета. Този път според него резултатите са били различни. "Това доказва, че или вирусът се е приспособил към човешкото тяло и е спрял с мутациите, или много хора са се заразили на едно място за кратък период от време", казва ученият. Професорът от китайския университет в Хонконг Дейвид Хуи се съгласи, че вирусът е станал по-заразен по време на последната вълна от него в мегаполиса в сравнение с по-рано. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.