Учени направиха ужасяващи разкрития за жертвите на коронавируса

https://mreja.bg/novini/ucheni-napraviha-uzhasyavashti-razkritiya-za-zhertvite-na-koronavirusa/105784 Mreja.bg
Учени направиха ужасяващи разкрития за жертвите на коронавируса


Учени направиха ужасяващи разкрития за последствията от коронавируса върху белите дробове


Коронавирусът е в състояние да промени белите дробове до неузнаваемост. До този извод са стигнали учени след аутопсия на починали хора от Ковид-19. Те са направили това разкритие пред членове на британския парламент.


Болестта е причинила огромни щети на тези, които са били повече от месец в болницата. При тях се е стигнало до „пълно нарушаване на архитектурата на белите дробове, споделя професор Мауро Джака от Кралския колеж в Лондон.


Той е участвал в изследването на материалите от аутопсиите на пациенти, които са починали в Италия след престой от 30-40 дни в интензивните отделения. Експертът е установил, че голямо количество от вируса се съхранява не само в белите дробове, но и в много други необичайни клетки. 


Ученият съобщава, че откритото в белите дробове на хора на тези пациенти е съвсем различно от обикновената пневмония, грип или вирус, причиняващ атипична пневмония.


Цитиран от The Guardian, британският лекар съобщава, че се вижда масивна тромбоза и при някои пациенти дори не се различава белият дроб.


Професор Джака е категоричен, че материалите от аутопсиите потвърждават "уникалната патология на COVID-19". Той добави, че едва при втората вълна ще стане ясно дали антителата пазят от коронавирус, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.