Убийство с дъх на цигари: разстреляха показно покровителя на Бирмите

https://mreja.bg/novini/ubiystvo-s-dah-na-cigari-razstrelyaha-pokazno-pokrovitelya-na-birmite-2/109299 Mreja.bg
Убийство с дъх на цигари: разстреляха показно покровителя на Бирмите


Горещи следи свързват бруталния разстрел на бившия полицай Любомир Иванов със сенчестите бизнесмени Евлоги Станоев - Голямата Бирма и синовете му Георги и Антон, издадоха разследващи полицаи от местопрестъплението. Жертвата на показното убийство, което разтърси жителите на кв. “Лозенец” навръх християнския празник Благовещение, беше издирвана с червета бюлетина от Интерпол за производство и разпространение на нелегални цигари. ОПГ-то е действало необезпокоявано години наред под шапката на Бирмите.


Благодарение на разстреляния Любовир Иванов, който дълги години беше шеф на Криминална полиция във 2-ро РУ на МВР, сенчестите бизнесмени въртяха няколко нелегални фабрики за цигари. Там Бирмите произвеждаха на конвейр както фалшификати на известни тютюневи брандове, така и т.нар. illicit white, каквото е официалното название на цигарите “куча марка”, предназначени за нелегален износ.


През септември 2018 г., под ръководството на Специализираната прокуратура, престъпните манифактури бяха разбити, а убития полицай Любомир Иванов, заедно с Бирмите бяха обявени за издирване. След серия договорки “под масата”, в края на 2018 и началото на 2019 г., крими героите тихомълком се върнаха у нас и бяха освободени, а разкледванията срещу тях - заметени под килима. В ъндърграунда се говори, че благоприятният изход е благодарение на здравите връзки на разстреляния шеф от Криминална полиция, който е разнасял претъпкани с кеш сакове в правилните кабинети и офиси.


Каква е ролята на Евлоги Станоев-Голямата Бирма в днешното брутално покушение в сърцето на баровския квартал “Лозенец” предстои да разберем.

Източник: Crimesbg.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.