Туризъм и коронавирус: Какви са прогнозите за Европа?

https://mreja.bg/novini/turizam-i-koronavirus-kakvi-sa-prognozite-za-evropa/105825 Mreja.bg
Туризъм и коронавирус: Какви са прогнозите за Европа?


Прогнозите за туризма в Европа не са обнадеждаващи


Организацията за икономическо сътрудничество и развитие направи прогноза за туризма тази година в Европа.


Секторът осигурява заетост на над 27 милиона души и представлява около 10% от брутния вътрешен продукт на ЕС.


Дори и след призивите на Брюксел за координирана отмяна на наложените ограничения по граничните пунктове, Португалия реши да остане в изолация до края на месеца.


Пътуванията до Швеция все още не се препоръчват.


Немските туроператири работят по изготвянето на общ списък с безопасни държави извън ЕС. Засега препоръките за пътуванията са свързани със страните от Западните Балкани.


Препоръките на са за декларации за здравен статус и задължителни маски за всяко пътуване, а за пътуване със самолет – по-малко ръчен багаж и вентилация от болничен тип. Проветряване през прозорците е задължително за автобусите.


Но засега малко от жителите на Стария континент пътуват зад граница. 


Литва предприема мерки за стимулиране на туризма. Страната обмисля заплащане на всяка трета нощувка в хотел на своите посетители.


В северозападния италиански регион Пиемонт вече се обмислят мерки за мерки за зимния сезон. Властите възнамеряват цялото население в района да бъде тествано за COVID-19.


Междувременно стана ясно, че Еврокомисията настоява туристите, които са отложили почивките си заради пандемията да имат право не само на ваучери, но и да получат парите си. 


2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.