Турция: Замразяването на авоари в САЩ още повече ще влоши живота на венецуелците

https://mreja.bg/novini/turciya-zamrazyavaneto-na-avoari-v-sasht-oshte-poveche-shte-vloshi-zhivota-na-venecuelcite/87852 Mreja.bg
Турция: Замразяването на авоари в САЩ още повече ще влоши живота на венецуелците


Турция разкритикува замразяването на венецуелските авоари в Съединените щати, предаде Асошиейтед прес.

Според турските власти това ще влоши още повече живота на обикновените венецуелци, които от години страдат заради икономическата криза в родината си.

Американските власти обявиха тази седмица, че замразяват всички венецуелски авоари в Съединените щати. Вашингтон предупреди всички чуждестранни правителства и компании, че срещу тях ще бъдат предприети наказателни мерки, ако продължат да правят бизнес с венецуелския президент Николас Мадуро.

В изявление от днес турското външно министерство разкритикува предприетите от Вашингтон мерки, които според него са били обявени, точно когато Норвегия е полагала усилия да посредничи между правителството на Мадуро и венецуелската опозиция.

Турция, подобно на Русия и Китай, подкрепя правителството на Николас Мадуро, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.