Турция поряза туристите! All inclusive-ът отпадна, 14 лева за чаша кафе в Бодрум!

https://mreja.bg/novini/turciya-poryaza-turistite-all-inclusive-at-otpadna-14-leva-za-chasha-kafe-v-bodrum/105935 Mreja.bg
Турция поряза туристите! All inclusive-ът отпадна, 14 лева за чаша кафе в Бодрум!


Страните, чиито икономики зависят от туристическата индустрия, вече са отворили сезона за чуждестранни туристи. Сред тях е Турция, която от 15 юни приема туристи от някои европейски страни, а от 1 юли - от Украйна и Казахстан.

Трябва ли туристите да мечтаят за почивка в Турция през сезон 2020 и да бъдат щастливи? Съдейки по отзивите на пътешественици, които вече са посетили новооткритите турски курорти, в момента всичко изглежда не е толкова привлекателно!


Курортите в Турция винаги са били известни с доброто обслужване на достъпни цени. Системата „всичко включено“ предостави истински рай за туристите, които обичат да ядат и пият много алкохол, без да ограничават количеството алкохолни напитки.


Тези прости човешки радости в турските хотели обаче вече са почти недостъпни. Според първите туристи системата на шведска маса е претърпяла значителни промени. Сега ястията се дават от служителите на ресторанта, а по пътя към всяка тава с храна се оформя дълга опашка. Ако вземете предвид изискването за разстояние от 1,5 метра, е ясно, че опашките се простират на десетки метра.

И морето не радва туристите. Броят на шезлонгите по искане на Министерството на здравеопазването е много намален. Разстоянието между тях също се увеличава, тоест ако сте дошли да почивате с компания, не ви е предопределено да говорите спокойно. Трябва да крещиш на съседите, чийто шезлонг ще бъде доста далеч от теб.

Почистването на стаите сега също отнема много повече време. Ако по-рано туристите са се настанявали в хотела в 14.00 часа, сега това може да се случи след 16.00 часа. Този факт е особено „приятен” за пътниците, пристигащи с нощен полет, които вече от 7.00 сутринта са принудени да се мотаят на рецепцията в хотела. Трябва да се отбележи, че почти всички чартърни полети до Турция са само вечер или рано сутрин.


Цените в ресторантите и баровете в курортните региони на Турция скочиха в пъти. Чаша кафе в Бодрум сега струва 14 лева, а кебап - 97 лева. И това не е луксозен ресторант, а в обикновено кафене на брега на морето!


С една дума всичко е много скъпо, неудобно и не е обмислено ... Помислете два пъти дали си струва да отидете на почивка до Турция сега, където нищо друго не е включено!


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.