Тротоар в Русе погълна пешеходец

https://mreja.bg/novini/trotoar-v-ruse-pogalna-peshehodec/107099 Mreja.bg
Тротоар в Русе погълна пешеходец


Мястото продължава да е опасно


Тротоар пропадна до Централната жп гара в Русе.


 


Отворилата се дупка била достатъчно голяма, за да може в нея да пропадне мъжът, който се опитвал да я обезопаси.


 


Въпреки, че е получил наранявания на крайниците, засега не възнамерява да съди общината, защото смята, че процедурата ще е тромава, предава БНТ.Мястото продължава да е обезопасено единствено с една червено-бяла лента. Хората, които живеят наблизо, са притеснени, защото това не е единственото пропадане в района. Намиращият се наблизо блок „Русия“ вече е наклонен с близо метър заради нестабилната льосова почва. Сходно е състоянието и на Централната жп гара, към която води вечно течащ подлез.

За да не се стигне до инцидент, Васил Симеонов решил да обезопаси с подръчни материали ямата пред блока, в който живее. Докато работел, тротоарът рухнал под краката му.
При стъпване на здрав тротоар, пропаднах до колената, наложи се да ползвам услугите на Спешната медицинска помощ. Имах за щастие само кръвонасядане и кръвоизлив под коляното", разказа той.

След инцидента районът продължава да е обезопасен само от потърпевшия Васил Симеонов, въпреки че от общината са извършили проверка. Заключението на експертната комисия е, че е рухнала цялата стена на шахтата тип "английски двор".

"Външната стена на този английски двор установихме, че не е от стоманобетон, а само от бетон. Няма армировка. Начинът на изпълнение с течение на годините е позволявал да влизат атмосферни води, което е довело до разрушение на тази стена, от което е пропаднала основата на тротоара", обясни зам.-кметът по устройство на територията на община Русе – Магдалина Илиева пред националната телевизия.

Пострадалият Васил Симеонов обаче смята, че проблемът идва от некачествен ремонт на тротоара. "Този тротоар е на вълни, на юфка. И в един момент натежаването от тези води, които са се стичали, предизвикват катурване на подпорната стена. Лошо изпълнен ремонт на тротоара", обобщи пострадалият.

Районът около Централната жп-гара обаче има дълга история с подобни проблеми, защото е върху нестабилна, льосова почва. За пропадането общината е изпратила на етажната собственост указания със срокове за възстановяване на стената на английския двор, както и на тротоара.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.