Трима задържани за 3 чувала канабис и 289 стръка коноп

https://mreja.bg/novini/trima-zadarzhani-za-3-chuvala-kanabis-i-289-straka-konop/87779 Mreja.bg
Трима задържани за 3 чувала канабис и 289 стръка коноп


Окръжна прокуратура – Бургас повдигна обвинение и задържа до 72 ч. Мартин Д., Йордан М. и Веселин К.

Като съизвършители те противозаконно държали, с цел разпространение, 3 чувала високорисково наркотично вещество (коноп) и 289 стръка растения коноп. Това съобщиха от прокуратура на Република България.

На 07.08.2019 г. е започнало разследване по досъдебно производство. Обвинението срещу Мартин Д., Йордан М. и Веселин К. сочи, че престъплението е извършвано при условия на продължаващи действия в имот на с. Ведрово, общ. Сунгурларе, обл. Бургас, на ул. „Иван Милчинов“.

Тримата обвиняеми не са имали надлежно разрешително за дрогата и разпространението й.

Канабисът е от растения с висока степен на риска за обществено здраве поради вредния ефект от злоупотреба с него, забранен е и за приложение в хуманната и ветеринарна медицина от Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

В дворно място към имота на горепосочения адрес обвиняемите мъже са държали 289 броя стръка растения „коноп“ (канабис). В къща на същия адрес държали 2 броя бели на цвят полиетиленови чували, единият съдържащ суха зелена тревна маса листа и глави от конопени растения, а вторият сухи зелени стебла с остатъци от зелена суха тревна маса от конопени растения, както и 1 брой черен полиетиленов чувал, пълен с глави суха зелена тревна маса канабис.

Това престъпление е класифицирано от прокуратурата като тежко умишлено престъпление.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас днес да внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.