Три нови заповеди на здравния министър заради Ковид-19!

https://mreja.bg/novini/tri-novi-zapovedi-na-zdravniya-ministar-zaradi-kovid-19/106251 Mreja.bg
Три нови заповеди на здравния министър заради Ковид-19!


Три нови заповеди издаде здравният министър заради Ковид-19!

Здравният министър издаде три нови заповеди, свързани с епидемията от коронавирус. Първата от тях е отпадането на карантината за пристигащите в страната ни от Турция, Сърбия и Беларус. Няма да им се иска и задължителен отрицателен тест за Ковид-19. 


Втората заповед позволява с началото на новата учебна година занятията да бъдат възобновени в нормалния си присъствен вид. Ще бъдат спазвани строги мерки за защита от коронавируса и разпространението му, както и всяко училище или университет ще действа спрямо ситуацията в него.


Ако има ръст на заболели и при възможност, образователният процес може да се провежда и дистанционно, както по време на карантината.


Дистанционно ще предоставят услугите си занималните, както и езиковите и образователни центрове. Ако това не е възможно да се направи, то е задължителна дистанция от поне 1,5 метра между лицата в помещенията.


Силно ограничен обаче ще бъде достъпът до болниците. От днес, 1 септември, ще се разрешава присъствието само за близките на пациенти в терминален стадий.


Препоръчително е работният процес да продължи от дома на служителите - дистанционно. Ако, разбира се, това е възможно. В другия случай трябва да се обмисли работа на смени и работно време с променливи граници.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.