Трагедията с 16-годишното момче, което издъхна от токов удар отвори Кутията на Пандора

https://mreja.bg/novini/tragediyata-s-16-godishnoto-momche-koeto-izdahna-ot-tokov-udar-otvori-kutiyata-na-pandora/107170 Mreja.bg
Трагедията с 16-годишното момче, което издъхна от токов удар отвори Кутията на Пандора


За момента от район „Триадица“ отказват коментар


Лавина от сигнали за опасни кабели по улиците след трагедията с убитото от токов удар 16-годишно момче в столицата.


 


Оказва се, че ток тече на много места – оживени тротоари и пешеходни пътеки.


 


Румен Бахов тръгна по следите на един от тези сигнали. Отново в район „Триадица” – в градинка до баня „Мадъра”, където има и детска площадка.  На едно от дърветата, по които се катерят деца, са усукани кабели, по които тече напрежение.


 


Инж. Раканов измери, че по кабелите тече ток от 6 ампера. Това, според него, означава, че токът захранва даден обект. Ако кабелът се скъса, специалистът обясни, че може да се получи т.нар крачно напрежение.


Проверка на Нова тв сочи, че кабелите отново захранват павилион.


 


 „В началото на градинката видяхме стълб, който е направен според правилата. Оттам нататък кабелът започва да минава по дърветата”, посочи инж. Раканов.


Екипът на медията открил и друго място в градинката, където има „безплатен ток”.


 


На това място има табло, което се намира опасно близко до детската площадка и ежедневно около него играят деца, които могат да хванат кабелите.  От район „Триадица” към момента отказва коментар.

Източник: https:nova.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.