Трафикантите измислиха нова схема, дават по 1500 евро за...

https://mreja.bg/novini/trafikantite-izmisliha-nova-shema-davat-po-1500-evro-za-2/118790 Mreja.bg
Трафикантите измислиха нова схема, дават по 1500 евро за...

Нова схема са завъртяли трафикантите на мигранти. Чрез мобилното приложение Телеграм те търсят да наемат шофьори, които трябва да превозват чужденците.

Потребителите на приложението може да открият обявата там, а за контакт са посочвани полски мобилни номера. При клик върху нея се отваря възможност да комуникация и през вайбър и уотс ъп.

Кореспонденциите с кандидатите за работа се водят от мъж на име Владислав. Той комуникира на английски или на руски, предава „Телеграф“. На въпрос какъв товар ще се превозва, веднага се изпраща снимка на група мигранти. Достоверността на фотоса не е потвърдена, не се дава и информация колко души ще се превозват.

За трафикантите е без значение дали чуждите граждани ще бъдат превозвани с лек автомобил, камион, ТИР или автобус.

Най-добре било това да се случва с кола, защото така почни не се буди съмнение, че вътре се возят нелегално хора.

Финансовото изражение на „работата“ е второто нещо, което обсъждат трафикантите. Когато кандидатите попитат какво е заплащането на курс получават следния отговор – от 500 до 1500 евро. То зависело от това колко бежанци е превозвал шофьорът и какъв е маршрутът му.

Любопитна подробност е, че в България има лице за контакт, ако възникне проблем по трасето. На кандидат – шофьорите се предоставя и български телефоненн номер за контакт. Това е финалният момент от сделката – тогава, когато кандидатът вече е приел да стане шофьор на мигранти.

Тенденцията е, че вече все повече чужди граждани приемат да стават „мулета“, които да превозват мигранти от Мароко, Ирак, Сирия и Афганистан. Най-много са румънците, които първо извършват няколко обира, а след това качват бежанци в каквото намерят и след това ги придвижват до границата между България и Сърбия. Ако междувременно полицаите не им провалят плановете.

В последните месеци имаше няколко фрапантни случаи с мигранти. На магистрала „Тракия“ през август в бус бяха зарязани около 30 чужденци. Осем от тях бяха намерени в изключително тежко състояние – изпаднали в кома.

Два дни по-рано около 50 мигранти бяха намерени в бус в центъра на София.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.