Тихомир Безлов алармира: Ще стане критично, ако...

https://mreja.bg/novini/tihomir-bezlov-alarmira-shte-stane-kritichno-ako/106383 Mreja.bg
Тихомир Безлов алармира: Ще стане критично, ако...


Много хора не вярват в съществуването на коронавируса


„В България това, което прави впечатление е, че в момента свръх представени са хората между 60 и 70 и между 50 и 60 години. Хубавото е, че най-възрастната група не е вече така засегната от коронавируса“.


 


Това коментира по БНТ експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов. Според експерта ключови в следващите две седмици ще бъдат училищата.


 


"От 0 до 20 години там дали ще има скок. Интересна тема е и какво ще се случи с възрастните учители. У нас има много възрастни учители, те са действително рискова група. Това ще бъде много критично за нашата образователна система, защото имаме много по-възрастни учители от средно в европейските страни", коментира Безлов.


 


При смъртността се наблюдава спад в последните две седмици. "Има едно забавяне във времето на тази смъртност, тя следва около 20-30 дена спрямо пика на новите диагностицирани", допълни експерта.


 


По области – Смолян е първата област на най-много диагностицирани на 100 000, следват Благоевград, Кюстендил, Добрич, София.


Безлов каза още, че около милион и половина от хората не вярват в съществуването на вируса.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.