Ти да видиш! Отявленият русофил Костадин Костадинов за малко да стане депутат на Костов

https://mreja.bg/novini/ti-da-vidish-otyavleniyat-rusofil-kostadin-kostadinov-za-malko-da-stane-deputat-na-kostov/109288 Mreja.bg
Ти да видиш! Отявленият русофил Костадин Костадинов за малко да стане депутат на Костов


За лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, известен с лепналия му чудесно прякор Костя Копейкин, отдавна е известно, че е политически номад, узна Мрежа.


През годините пишман националистът е обиколил ВМРО, „Атака”, НФСБ и още няколко слабо известни формации. Кариерата му в тях бързо приключва, след като на Костаднов е дадено да разбере, че няма шанс да стане партиен лидер.


Повечето партийки, в които Копейкин акостира, са известни със своите русофилски възгледи. Това без съмнение показва известна праволинейност във възгледите му.


Оказва се обаче, че настоящият фен №1 у нас на Владимир Путин далеч не винаги е мислел така. Нещо повече, в началото на политическата си кариера Костадинов дори заема коренно противоположна позиция спрямо Русия, спомнят си негови бивши другари във ВМРО.


Там Костадинов се издига до зам.-председател, но след като лидерът Красимир Каракачанов се отмята от обещанието си да го направи свой наследник, напуска с гръм и трясък.


 


До разрива между двамата в началото на 2013 г. Костадин е една от младите надежди във формация и се слави като върл националист. При обиколките си по структурите в провинцията той пламенно защитава партийната повеля, че Македония е българска.


 


На дискусии със симпатизанти Костадинов сочи като основни врагове на приобщаването на „братята ни от Вардар” Сърбия и Русия. За Москва Костя убедено твърди, че е основен враг на България, защото политиката й на Балканите след освобождението винаги залага на Сърбия в наш ущърб.


 


Теза, за която историкът Костадин Костадинов имал стотици аргументи, спомнят си присъствали на партийните сбирки.


 


Русофобските си възгледи Костадинов запазва и след напускането на ВМРО. Той дори е на косъм да ги затвърди окончателно, присъединявайки се към „Демократи за силна България”. Както е известно, основаната от Иван Костов формация винаги е била изразител на най-крайните антируски идеи у нас.


 


За тази шокиращо звучаща колаборация разказаха пред „Уикенд” хора от тъмносинята формация. Повод да разкрият срамната партийна тайна е яростната защита от Костадинов на руските зверства във войната с Украйна и призивите му за напускане на НАТО и ЕС.


 


Малко след раздялата му с ВМРО възгледите на историка и антируски националист Костадинов са оценени подобаващо от Иван Костов.


 


В началото на 2013 г. формацията на Командира се готви за самостоятелно явяване на изборите и търси изявени лидери във всеки от областните градове. Като такъв е идентифициран и Костадинов, който е поканен на личен разговор с Иван Костов.


 


Срещата се повежда в централата на ДСБ, спомнят си активисти. При разговора между Костадинов и Командира се оказва, че нямат особени идейни и политически различия.


Единствената пречка пред преминаването на бившият кадър на ВМРО при тъмносините са прекомерните му амбиции. Костадинов не се съгласява с предложеното му водаческо място на депутатската листа във Варна, а настоява и за висок партиен пост.


 


След разговор със заместниците си Петър Москов и Радан Кънев, Командира отказва да задоволи амбицията на обещаващият варненски русофоб.


 


За добро или лошо, отхвърлянето на варненеца коства много на тъмносините. На парламентарните избори след няколко месеца формацията не успява да прескочи 4-процентната бариера, а вождът Костов е принуден да се оттегли безславно.


 


Както често се случва в българската политика, Костадин Костадинов бързо обръща палачинката. Амбициран да изпълни мечтата си да бъде депутат и дори един ден министър-председател, той се насочва към русофилските партии.


 


След няколко раздели заради спор тип „кой да води бащината дружина”, Копейкин създава и собствената си формация „Възраждане” и след куп митарства дори успя да я вкара в парламента.


Източник: Уикенд


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.