The Sunday Times хвърли бомбата: Коронавирусът съществува от 7 години! Открит е в мина, пълна с плъхове и прилепи (Подробности)

https://mreja.bg/novini/the-sunday-times-hvarli-bombata-koronavirusat-sashtestvuva-ot-7-godini-otkrit-e-v-mina-palna-s-plahove-i-prilepi-podrobnosti/105934 Mreja.bg
The Sunday Times хвърли бомбата: Коронавирусът съществува от 7 години! Открит е в мина, пълна с плъхове и прилепи (Подробности)


Разследване разкри, че щамът на коронавируса съществува не от миналата есен, а повече от седем години, след като миньори, работещи в мина, пълна с прилепи и плъхове в Китай, се разболели и техните изследвания били изпратени в Ухан за тестване.

Китайски учени открили вирус, подобен на Covid-19 преди седем години, но те твърдят, че мълчат за него след избухването на пандемията, съобщават чуждестранни медии.

Разследване на Sunday Times установи, че вирусът, който е най-близо до новия коронавирус, е открит в изоставена мина през 2013 г., а пробата е взета от вирусологичната лаборатория на Ухан.

Според разследването става дума за медна мина с прилепи и плъхове в югозападен Китай. Съобщава се, че през 2013 г. шестима мъже се заразили с треска, кашлица и пневмония след работа в мината, а двама починали.

Останалите четирима са тествани и е установено, че са положителни за коронавирусни антитела. Световната здравна организация (СЗО) оказва натиск върху Китай да разследва твърденията, че вирусът може да е възникнал в лаборатория в Ухан. Между другото, Институтът там е най-голямата лаборатория за инфекциозни заболявания в света и навярно е провел експеримент с висок риск в опит да разбере какво може да причини пандемия, според чуждестранни медии.

The Sunday Times съобщава, че стотици проби от коронавирус са събрани от отдалечени части на Китай и са изпратени в града за тестване. От института в Ухан обаче казаха, че експериментите са били забавени, тъй като не са били достатъчно близки до SARS, пише Блиц. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.