Тези разкрития за COVID-19 попариха всички надежди

https://mreja.bg/novini/tezi-razkritiya-za-covid-19-popariha-vsichki-nadezhdi/105293 Mreja.bg
Тези разкрития за COVID-19 попариха всички надежди


Матовото стъкло може да се установи единствено чрез тънки томографски срезове


Разкритията на японски учени за COVID-19 попариха всички надежди.


 


Японските учени сочат, че са открили, че хората, които са преболедували от COVID-19 без симптоми, са със сериозни увреждания на белите дробове.


 


Те са провели изследване на състоянието на 104 души, заразили се с COVID-19 на круизния кораб „Diamond Princess“. Японците са изучавали резултатите на направените компютърни томографии. 


 


От 104-те пътника, 76 души са изкарали болестта, без каквито и да било симптоми. При повече от половината от тях са открити изменения в белите дробове – т. нар. "ефект на матовото стъкло". При останалата част от групата най-разпространени като симптоми били кашлицата (20%), температура (11%) и обща слабост (10% случая).


 


От разработката на японските учени става ясно, че дори и да е безсимптомно, прекарването на коронавирус не преминава, без да нанесе поражения върху хората. Промяната в прозрачността на белодробната тъкан е симптом, свързан с увеличаване на дебелината на стените между алвеолите. Матовото стъкло може да се установи единствено чрез тънки томографски срезове.


 


С подобни увреждания са хората, прекарали тежки пневмонии или заклетите пушачи. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.