Тежка драма в пазарджишката болница

https://mreja.bg/novini/tezhka-drama-v-pazardzhishkata-bolnica/105510 Mreja.bg
Тежка драма в пазарджишката болница


Проблемите там нямат край


Тежка драма се разигра в болницата в Пазарджик.


 


По разпореждане на Регионалната здравна инспекция, малко преди 17 часа бе вдигната карантината на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ-Пазарджик. 


 


За да заработи на пълен капацитет обаче, е необходимо да се попълни съставът на отделението.  По-голямата част от персонала в интензивното отделение  е заразен с коронавирус. Към момента 14 медицински работници са под 28-дневна карантина в домовете си.


 


„Отделението разполага само с трима специалисти, които вече са изтощени от умора“. Това каза директорът на многопрофилната болница д-р Красимир Темнилов, цитиран от БНР


 


"Разполагаме само с тези трима реаниматори и двама доброволци лекари. Вече са се изтощили много тези колеги. Паднал им е имунитетът и ни се затруднява много работата. Търсим колеги анестезиолози, инфекционисти, обикновени лекари, анестезиологични сестри и санитари.


 


Интензивното отделение на болницата е най-голямото в областта. В разпространено до медиите писмо се казва: "Помогнете, за да може да заработи интензивното отделение, което е жизнено важно за жителите на областта".


 


Единият лекар-доброволец е д-р Кристина Дечева, която е пристигнала от Мюнхен. Тя е завършила медицинското си образование там, като е защитила  и дисертация в областта на онкологията. 


 


В болницата има още трима доброволци, една медицинска сестра и двама спортисти, които покриват част от санитарните задължения. Недостигът на реаниматори обаче е голям, затова е и апелът за помощ, съобщават от ръководството на пазарджишката болница.


 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.