Тежък удар за туристическия бранш

https://mreja.bg/novini/tezhak-udar-za-turisticheskiya-bransh/109339 Mreja.bg
Тежък удар за туристическия бранш


Немалко от резервациите вече са отказани


Все още опитващите се да се съвземат от ударите от пандемията представители на туристическия бранш, са напът да понесат нов удар.


 


Оказва се, че преди новия сезон, туристическият бранш е превзет от несигурност.


Предполага се, че туристическият поток от там ще спре напълно заради наложенине санкции.


 


Това няма да засегне само родните представители на туристическия бранш, а и тези в Кипър, отбелязва ДПА, позовавайки се на информация на DW.


Опасенията на голяма част от предприемачите са свързани с това, че най-вероятно ще стигнат до фалит.


 


Всичко това ще е добре дошло за Турция. Припомняме, че Анкара остави въздушното си пространство отворено за руските самолети. След като Кипър го затвори, то на руснаците не им остава друго, освен да отдъхват в Турция. Това на практика означава, че голяма част от печалбите на родния туристически бранш ще отиде в югоизточната ни съседка.


 


Междувременно кипърският министър на финансите Константинос Петридис обяви, че през предходните години руските туристи са представлявали ¼ от общия им брой туристи. Лишаването им от тях би означавало, че ще им коства близо 2% от БВП.


 


По българското Черноморие положението далеч не е по-розово.


По всяка вероятност през този летен сезон у нас няма да пристигнат руски и украински летовници. Близо 350 000 руснаци притежават имоти по морските ни курорти. Поради факта, че към момента липсва самолетна връзка между Русия и страната ни, не можем да си правим илюзии, че те въпреки всичко ще дойдат.


Източник: pochivka.blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.