Теленор с нова кампания за безопасен интернет

https://mreja.bg/novini/telenor-s-nova-kampaniya-za-bezopasen-internet-2/107176 Mreja.bg
Теленор с нова кампания за безопасен интернет


Безопасна интернет среда (Safer Internet) е една от най-дългогодишните и устойчиви социално отговорни програми в България


"Сигурност" е думата, с която младежите най-често описват безопасната среда в интернет. Това показва кампанията на Теленор България, която стартира в международния Ден за безопасен интернет - 9 февруари и приключи с играта в Instagram "За по-безопасна интернет среда" на 16 февруари.


В рамките на седмица Теленор отправи предизвикателство към последователите си в Instagram да споделят една дума, която според тях описва по най-точен начин усещането им за безопасност в интернет.


Предизвикателството бе прието от близо 1000 участника. Всеки пети от тях определи "сигурност" като най-точната дума, с която асоциира личното си усещане за безопасност в онлайн пространството. В Топ 5 на думите, свързани с безопасна интернет среда, са: "защита", "спокойствие", "безопасност", "родителски контрол".


От гледна точка на психологията клъстърът от думи, използвани от потребителите, с които описват своето усещане за безопасен интернет, имат сходен смисъл и емоционален заряд и показват от една страна потребност от сигурност, спокойствие и родителски контрол, а от друга - желание за удовлетворяване на тези потребности и препоръка да се работи в посока осигуряване на защита онлайн. Те могат да бъдат разглеждани и като приоритетите, които са валидни както за младежите, така и за всички останали потребители на дигитална среда, когато сърфират в интернет, забавляват се в социалните мрежи или използват дигитални продукти и услуги.


Топ 5 на думите от Instagram кампанията на Теленор са важен индикатор и очертават посоката, в която компаниите трябва да работят, за да осигурят високо ниво на защита за своите клиенти и потребители на дигитални продукти и услуги, допринасяйки по този начин и за високото ниво и качество на потребителското им изживяване.


Безопасна интернет среда (Safer Internet) е една от най-дългогодишните и устойчиви социално отговорни програми в България, стартирана от Теленор преди 15 години.

снимка: ТеленорКато част от Safer Internet, през 2020 г. Теленор организира онлайн състезание Digital Scouts, чиято цел беше по забавен начин, чрез геймификация да запознае младежите с опасностите в интернет и начините, по които те могат да се защитят.


Инициативата се проведе в рамките на един ден и събра над 17 000 участници от цялата страна.


През 2020 г. компанията разработи и поредица образователни видеоклипове с информация за опасностите онлайн, както и начини за предпазване от тях, насочени към младите хора, родителите и учителите, които са достъпни на ottebzavisi.net.


Сред активностите на Теленор за безопасна интернет среда през годините е и създаването на Речник на социалните мрежи и на Наръчник за видовете онлайн тормоз.


През 2020 г. Теленор стартира и услугата за защита от опасности в интернет "Онлайн защита", включително от вируси и други зловредни софтуери, фишинг, спам сайтове, компрометирани уебсайтове и други. Услугата предоставя лесен начин за защита на клиентите и техните близки, като не изисква инсталацията на допълнителен софтуер и е внедрена в мрежата на Теленор. Услугата е част от дългогодишните усилия на оператора да осигури безопасност в интернет за своите клиенти.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.