Тази новина ще се хареса на всички, които ще почиват у нас това лято

https://mreja.bg/novini/tazi-novina-shte-se-haresa-na-vsichki-koito-shte-pochivat-u-nas-tova-lyato/105816 Mreja.bg
Тази новина ще се хареса на всички, които ще почиват у нас това лято


Тези, които са решили да почиват по родното Черноморие това лято, определено имат повод за радост след тази новина


Родните хотелиери зарадваха туристите у нас с добра финансова вест. Всеки, който е избрал да почива на родното Черноморие, тази година ще плати по-малко за почивката си.


До 50% от първоначално обявените цени за сезона стигна спадът в цените на нощувките. Това показват данните  в сайтове за продажба на почивка, предоставени от туроператорите у нас, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".


До средата на следващия месец е възможно резервирането на почивка на половин цена в хотели с 4 и 5 звезди в Златни пясъци и Слънчев бряг.


Липсата на чуждестранни туристи принуди и отказът от чартърни програми през последните дни принуди хотелиерите да свалят цените.


В момента желанието им е да успеят да покрият поне разходите си за отваряне на обектите. 


От бранша споделят, че около 70% от хотелите все още не са сигурни дали ще отворят това лято.


След 15 юли офертните предложения ще са за по-ниски цени на почивките с 10-20% от първоначалните оферти, които се обявяват още през зимата, когато се сключват договори с международните туроператори.


От брашна поясняват, че в момента почивките на морето са на цените, на които се предплащат още през февруари. Въпреки това заведенията остават празни, а плажовете пустеят.


През последните месеци се повишава търсенето на апартаменти и къщи за гости, споделят туроператорите.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.