Тази новина попари шофьорите в столицата

https://mreja.bg/novini/tazi-novina-popari-shofyorite-v-stolicata/108652 Mreja.bg
Тази новина попари шофьорите в столицата


Тази новина попари шофьорите в столицата


Тази новина със сигурност не се хареса на шофьорите в столицата. Влизат в сила нови условия за паркиране в центъра на града. Това ще стане факт от 1 декември тази година. Разширяването на синята зона и удължаване на нейното работно време бе прието от общинските съветници. От понеделник до събота синята зона ще работи от 08.30 ч. до 20.00 часа, пише БЛИЦ. 


 В миналото остава и безплатният режим "Служебен абонамент". Промяната засяга не само  юридически и физически лица, но и държавни институции. На тях се полагат по пет паркоместа за служебен ангажимент. Експертите прогнозират, че по този начин паркоместата в режима ще бъдат редуцирани с около 29%.

Предвижда се разширяване на зелена зона в кв. "Зона Б-19" и район "Възраждане", както и увеличаване обхвата на синя зона за сметка на този на зелена зона.

За зоните, за които важи ограничен достъп на МПС и пешеходни зони, ползването на мястото може да е до 30 минути. За целта е необходим издаден пропуск. За него юридическите лица ще плащат 0.50 стотинки, а физическите 1 лв. при всяко зареждане на стопанския обект.


Живущите в определения район ще имат право на безплатен пропуск до 30 минути. Това ще може да се случва два пъти за един ден, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.