Тази финансова новина ще се хареса на клиентите на "Топлофикация"

https://mreja.bg/novini/tazi-finansova-novina-shte-se-haresa-na-klientite-na-toplofikaciya/105664 Mreja.bg
Тази финансова новина ще се хареса на клиентите на "Топлофикация"


Тази финансова новина определено ще се хареса на клиентите на "Топлофикация"

Клиентите на "Топлофикация" определено ще се зарадват на тази новина след спекулациите за цените на природния газ.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи в ефира на Нова тв важна финансова новина за абонатите на "Топлофикация". Тя разкри, че са били водени преговори с "Газпром", които са продължили много дълго време.


Петкова заяви, че истината е, че цената на топлинната енергия ще намалее с цели 14%. От думите й стана ясно, че намалението ще бъде факт от новия регулаторен период, който започва от 1-и юли.


Тя успокои абонатите на "Топлофикация", давайки нагледен пример за ситуацията. Теменужка Петкова посочи, че в момента цената на топлинната енергия е 93 лева, а през следващия отчетен период ще е 80 лв.


Петкова добави, че на днешното заседание на МС ще бъде обсъдена възможността за възстановяването на всички суми на клиентите.


Тя коментира и мерките по време на извънредното положение, заявявайки че те бяха изключително адекватни.


Енергийният министър добави, че 26% от абонатите са се възползвали от мерките, взети в енергетиката за забавяне на плащанията.


Теменужка Петкова е на мнение, че най-вероятно след преизчислението на сметките за парното, надплатените суми ще бъдат приспаднати от последващите задължения.


Министърът на енергетиката обсъди и казуса с държавните бензиностанции, заявявайки че те ще осигурят реални цени на горивата в страната. Според нея в рамките на 2 години ще бъде изградена мрежа от около 100 обекта, пише БЛИЦ.




0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.