СЗО с тревожно предупреждение за Европа

https://mreja.bg/novini/szo-s-trevozhno-preduprezhdenie-za-evropa/105794 Mreja.bg
СЗО с тревожно предупреждение за Европа


СЗО отправи тревожно предупреждение към цяла Европа заради скок на случаите на коронавирус


СЗО се обърна към страните от ЕС с тревожно предупреждение за пандемията от коронавирус. От организацията съобщават, че миналата седмица за първи път от месеци се наблюдава увеличение на седмичните случаи. Това заяви пред репортери регионалният директор Европа Ханс Клюге.


Той добави, че през последните две седмици тридесет страни отбелязват увеличение на новите случаи на коронавирус.


Клюге подчерта, че в 11 от тези страни ускореното предаване е доведело до много значително активизиране. Според него, ако не се извърши проверка, това ще доведе до пореден тласък на здравните системи в Европа и ще ги изправи на ръба на възможностите им, пише БЛИЦ.


Междувременно немски специалисти също бият тревога и алармират за задаваща се втора вълна през есента. Те са категорични, че мерките не трябва да се разхлабват и считат, че това е единственият начин да се ограничи повторният пик. 


Според експертите носенето на маски, спазването на дистанция и стриктната дезинфекция трябва да продължи. 


Вирусологът Кристиан Дростен е категоричен, че вече се наблюдават сериозни признаци за повторно разпространение на коронавируса сред германското население. Според него големият проблем ще настъпи след два месеца. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.