СЗО с тревожни новини за овладяването на пандемията от коронавирус

https://mreja.bg/novini/szo-s-trevozhni-novini-za-ovladyavaneto-na-pandemiyata-ot-koronavirus/105311 Mreja.bg
СЗО с тревожни новини за овладяването на пандемията от коронавирус


Експертите от Световната здравна организация направиха притеснително съобщение за ситуацията с коронавируса. Говорителят на организацията Маргарет Харис обяви, че ваксина срещу коронавируса ще бъде създадена след не по-малко от 12 месеца. На проведения брифинг в Женева експертите коментираха публикуван доклад за тестване на ваксини.


Маргарет Харис заяви, че от СЗО продължават да са на мнение, че най-вероятно ще са необходими 12 месеца за създаване на ваксина.


"Не можем да очакваме да видим ваксина преди 12 месеца или дори по-дълго", заяви говорителят на СЗО.  Харис обясни, че разработването на ваксина може да стане единствено след наличието на концептуални доказателства за нейната ефективност, така и на доказателства за безопасността на пациентите от нейната употреба.


Говорителят на СЗО заяви, че е важно не само отсъствието на незабавни отрицателни и странични ефекти, но и на такива в дългосрочен аспект. Задължителни са и паралелните изследвания на имунния профил.


Харис отговори и на въпрос за настоящата ситуация с коронавируса в Европа, заявявайки, че картината на стария континент е разнообразна. 


Говорителят на СЗО добави, че в Италия и Испания се наблюдава леко забавяне” на растежа на броя на новите случаи, докато в други държави като Турция и Великобритания има растеж.


Маргарет Харис заяви, че все още не сме достигнали пика на пандемията, пише БЛИЦ. 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.