СЗО с тревожна информация за коронавируса

https://mreja.bg/novini/szo-s-trevozhna-informaciya-za-koronavirusa/105074 Mreja.bg
СЗО с тревожна информация за коронавируса


СЗО обяви тревожна информация за коронавируса. Огнищата на заразата, която тръгна от Китай, запазват потенциала си да се превърнат  в пандемия.


Световната здравна организация обяви готовниост да окаже помощ на всички засегнати страни. Това заяви нейният ръководител Тедрос Гебрейесус, цитиран от световните информационни агенции.


В обръщението в Туитър си той казва, че разполагат със сведения, че новият коронавирус е с потенциал на пандемия в световен мащаб. СЗО е в готовност да предостави средствата, необходими на всяка страна да се подготви по подобаващ начин за идването на заразата.


За опасността от пандемия организацията предупреждава заради усложняването на ситуацията от 24 февруари.


Гебрейесус допълни още, че СЗО е изпратила специални комплекти за провеждане на анализи в общо 57 страни, както и средства за индивидуална защита в 85 страни. 


Организацията е подготвила над 80 хиляди медицински работници за  справяне със ситуацията. На различни езици са проведени курсове с избраните специалисти, пише БЛИЦ. 


По последна информация починалите в Италия от коронавирус са вече 17 души. Броят на заразените постоянно се увеличава. Заразата е потвърдена и в Румъния. В Гърция също са регистрирани 3 случая на коронавирус. 


Засега у нас няма положителни проби за ковид-19. 40 души са хоспитализирани заради проявата на грипоподобни симптоми след пътуване до рискови райони.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.