Световноизвестен специалист разкри два начина за предотвратяване не тежкото протичане на COVID-19

https://mreja.bg/novini/svetovnoizvesten-specialist-razkri-dva-nachina-za-predotvratyavane-ne-tezhkoto-protichane-na-covid-19/107589 Mreja.bg
Световноизвестен специалист разкри два начина за предотвратяване не тежкото протичане на COVID-19


Най-големият страх на всички е свързан с настъпването на усложнения


Световноизвестен специалист разкри два начина, чрез които може да се предотврати тежкото протичане на COVID-19.


 


Факт е, че пандемията от коронавирус хвърли цял свят в ступор. Година по-късно лекарите вече са все по-наясно с какво си имат работа.


 


Същевременно обаче заразата все още не е овладяна. Ако човек се лекува от болестта вкъщи най-големият му страх е да не настъпят усложнения. 


 


Известният лекар и телевизионен водещ Евгений Комаровски посочи два начина, които да предотвратят развитието на усложнения и настъпването на тежък COVID-19.


Според него най-важното е да се предотврати сгъстяването на кръвта. За да направите това, лекарят Комаровски да не предизвиквате ситуации, в които тялото да изпитва липса на течност. Освен това трябва да реагирате своевременно при повишаване на температурата.


 


"Тоест пийте много течности, следете температурата и влажността в помещението, в което се намирате, и приемайте антипиретици. Това е основното нещо, което може да се направи у дома, за да се предотврати ситуация, когато човек се нуждае от хоспитализация", посочва лекарят.


 


Д-р Комаровски подчерта, че не може да посочи конкретни лекарства, които намаляват съсирването на кръвта, тъй като „това вече няма да има нищо общо със самолечението“.


 

Източник: https:zdrave.to


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.