Свети Валентин разпалва пандемията!

https://mreja.bg/novini/sveti-valentin-razpalva-pandemiyata/107136 Mreja.bg
Свети Валентин разпалва пандемията!


Свети Валентин ще разпали пандемията и ще донесе третата вълна от заразени. Интернет прелива от покани за частни партита, фестивали и събития за влюбени, пише в. "Телеграф". 


В много от офертите ясно е описано как се заобикалят мерките, без това да се счита за нарушение. Столичен бар например предлага романтични срещи с вино и медовина. В описанието е записано, че мястото в момента е със статут на магазин и никой няма да притеснява посетителите. Изисква се обаче предварителна резервация, като ще се допуска само по една двойка за 15-30 минути. Друго предложение пък е за „частно парти“ с рисунки и вино. Желаещите трябва предварително да заплатят 35 лв. такса.


Работилници, уроци по танго и медитация за двойки, са сред останалите събития, които се организират посредством социалните мрежи. Някои галерии също заобикалят мерките, като предлагат изложби за деня на влюбените с чаша вино. По този начин посетителите няма да са длъжни да носят маски.


Десетки са и базарите за шоколади, вино и подаръци. Така докато заразените у нас продължават да се увеличават масовите мероприятия около Свети Валентин съвпадат с прогнозирания пик на случаите. Миналата седмица от Националния оперативен щаб предупредиха, че третата вълна ще ни залее в последната седмица на февруари. Точно по това време ще е изминал и 10-дневния инкубационен период след Деня на влюбените. Събитията около 14 февруари обаче далеч не са единствените, които могат да допринесат за ръста на заболели. Заради топлото време през последните дни битаците и пазарите се превърнаха в развъдници на COVID.


С отварянето на моловете и разхлабването на мерките в много градове бяха възобновени изложенията и базарите. Димитровград, Севлиево, Кнежа, Дерманци и Луковит са само част от пазарите, които отвориха отново през последната седмица. На част от тях обаче са определени строги противоепидемични изисквания, като дезинфекция се прави минимум 4 пъти дневно във всички обекти с обществено предназначение. В Пловдив и Добрич пък отново се организират традиционните Фермерски пазари.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.