СВЪРЗАН СЪС СХЕМА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ И РЕКЕТЬОРСТВО СЕМЕЕН ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО РАШКОВ ОТ НЕГОВО ИМЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ

https://mreja.bg/novini/svarzan-sas-shema-za-razprostranenie-na-narkotici-i-reketorstvo-semeen-priyatel-na-boyko-rashkov-ot-negovo-ime-razdava-pravosadie-2/109411 Mreja.bg
СВЪРЗАН СЪС СХЕМА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ И РЕКЕТЬОРСТВО СЕМЕЕН ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО РАШКОВ ОТ НЕГОВО ИМЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ



Атанас Шиников, който е началник сектор в пряко подчинената на министър Рашков вътрешна сигурност не спира да отправя закани и заплахи към криминалния контингент и хора от Пловдив да „се стягат“, защото в скоро време ще се справи с неудобните и набелязани от Бойко Рашков.


Полицаи от вътрешна сигурност твърдят, че Атанас Шиников е поставен да отговаря за движението на всички автомобили в министерството, като лично той разполагал със снимков материал и звукови файлове, записващи се от патрулните автомобили на полицията. Всички останали служебни автомобили на МВР, Шиников проследявал чрез системата  GPS, като за да бъде полезен на Бойко Рашков, имал и неограничен достъп до камерите на Автомобилната инспекция.



На практика Атанас Шиников ръководи един „Big Brother“ и разполага с възможност да следи напълно неправомерно движението на всички автомобили на територията на Република България.


         Вътрешна сигурност, вероятно по нареждане на Рашков остава наблюдател на множеството сигнали за участието на Шиников в различни престъпни схеми на територията на родния му Пазарджик.



Няколко години вече, неговия брат, развива канал за търговия и разпространение на различни наркотични вещества. Полицията в Пловдив и Пазарджик винаги удря на камък, когато ставало въпрос за брата на Атанас Шиников. Полицаят Шиников винаги успявал да предупреди брат си за предстоящите полицейски операции и най-вече за местоположението на всички патрулни полицай, автомобили и специални сили на територията, на която се разпространявали наркотиците.  


         Двамата братя развивали и лихварска дейност на територията на областта, като често пъти сблъсъците между тях и други криминални групировки  ескалирали в значителни финансови загуби от страна на Шиников.  Преди две години конкурентна група занимаваща се с лихварство изпепелява апартамента на Атанас Шиников в родния Пазарджик. Няколко месеца по-късно бе запален и автомобила му. Разследват ли се тези престъпления, не е ясно, но в основата им стоят неуредени сметки между братята Шиникови и криминалния свят.


         Запознати с персоната твърдят, че в момента Шиников разчита на познанството и с различни лица от криминалния свят и бизнесмени, които да бъдат използвани за различни сигнали и действия срещу неудобните в МВР и най-вече срещу опонентите на Бойко Рашков.


Не е тайна както от вътрешна сигурност, така и от повечето оперативни служби в МВР, че с добре прикрита любовна авантюра между Атанас Шиников и бизнес дама от Пазарджик  двамата развиват схема за пране на пари.


Въпросната дама  ръководела арсенал от кухи фирми чрез, които двамата правели измами свързани с ДДС, фиктивен износ и внос на стоки в Европейския съюз и страните от Арабския свят.


Източник: Crimesbg.com


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.