Страшно: Един от двата пола умира много по-често от коронавирус!

https://mreja.bg/novini/strashno-edin-ot-dvata-pola-umira-mnogo-po-chesto-ot-koronavirus/106238 Mreja.bg
Страшно: Един от двата пола умира много по-често от коронавирус!


Един от двата пола умира много по-често от коронавирус, съобщиха учените!

Учените от катедрата по вирусология в Руската медицинска академия съобщиха страшна новина. А тя е, че един от двата пола умира по-често от заразата на годината, а може би и на века - Ковид-19. За нея още няма лек, няма и готова ваксина. 


Ръководителят на катедрата д-р Eлена Малиникова заяви, че повечето от жертвите на коронавируса са мъже. Думите й са следствие на многобройни проучвания и изследвания на вируса и усложненията от него.


Оказва се, че мъртните случаи, вследствие на заразата, са един и половина пъти по-чести при мъжете, отколкото при жените. А причината е една и тя е високото наличие на тестостерон.


"Тестостеронът се явява проводник за проникването на вируса в клетката и му осигурява по-добър и бърз достъп до важните органи в тялото ни", обясни Малиникова в ефира на телевизионен канал.


От проучванията им става ясно, че тестостеронът допринася за ускоряването на разпространението на инфекцията по цялото тяло.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.