Страшни разкрития за огнището на COVID-19 в Сърница

https://mreja.bg/novini/strashni-razkritiya-za-ognishteto-na-covid-19-v-sarnica/105666 Mreja.bg
Страшни разкрития за огнището на COVID-19 в Сърница


Предстои да бъде взето решение за по-нататъшни действия


Страшни разкрития изплуваха за огнището на COVID-19 в Сърница.


 


Оказва се, че фабриката за детски играчки в Доспат, която се превърна в огнище на COVID-19, ще остане затворена за още два дни. Това се налага, за да се извърши дезинфекция на помещенията й. Цехът е правел играчки за яйца.

Нови 17 положителни проби са открити в предприятието, като всички те са на жители на Сърница. Това стана ясно от думите на градоначалника на Доспат Елин Радев в ефира на БНТ.


 


Това на свой ред провокира ръководството на общината да поиска допълнителни превантивни мерки за спиране достъпа на жители от Сърница до фирмите, в които те работят.
"Приехме да ограничим малко достъпа, за да не се разпространява коронавирусът. Жените, които работят във фабриката, не са поставени под карантина. Взети са още 170 проби и тогава ще вземем решение дали да изолираме само смяната, дали да се затвори целият цех", поясни Радев.

По думите му много от жените, които са идвали от Сърница, сутринта преди да минат през термометрите в предприятието в Доспат, са взимали по един аналгин, за да не отчитат термометрите високата им температура и да бъдат допускани до работа.

Източник: https:www.plovdiv24.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.