Страшен скандал разтърси парламента

https://mreja.bg/novini/strashen-skandal-raztarsi-parlamenta/109062 Mreja.bg
Страшен скандал разтърси парламента


Мустафа Карадайъ напусна залата


Страшен скандал се развихри по-рано днес в парламента.


 


Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков постави знак за равенство между хората с увреждания и купения вот.


Нещо повече – той дори си позволи да разпространи от парламентарната трибуна клевети по адрес на ДПС за купуването на гласове.


 


Това бе позицията, изразена от зам.-председателят на Движението – Станислав Анастасов по време на изслушване на Рашков за нарушения в изборите, във връзка с подвижните урни. Изслушването се състоя по искане на Антоанета Цонева от "Демократична България".„Гласуването с подвижна урна се превърна в мода на последните няколко вота“, заяви Бойко Рашков. Той дори се опита да направи внушението, че това е свързано с ДПС.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна залата.


 


„Търговията с гласове бе особено активна в района на Гурково. Тя се водеше главно от партията, чийто председател напусна“, обяви Рашков. По този начин той предизвика възмущението на цялата група на ДПС.

„Рашков си позволи да обвини председателя на една партия в нещо, което много добре знае, че е клевета. Това е краят на дебата“, заяви Станислав Анастасов.


След това се обърна към председателстващия заседанието Кристиян Вигенин: "Трябва да защитите парламентаризма, за да не идва Цветанов – Рашков и да обвинява от трибуната медици и народни представители"

„Г-н Бойко Илиев Рашков, България е страна по основни международни договори по провеждане на свободни и демократични избори, които гарантират участието на гражданите с увреждани в изборния процес. ОССЕ в доклада си от юлските избори казва, че властите у нас трябва да гарантират участието на хора с увреждания в изборите“, припомни зам.-председателят на ДПС, пише blitz.bg. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.