Стоян Мавродиев с отворено писмо до медиите (Бившият шеф на ББР проговори за обвиненията срещу него)

https://mreja.bg/novini/stoyan-mavrodiev-s-otvoreno-pismo-do-mediite-bivshiyat-shef-na-bbr-progovori-za-obvineniyata-sreshtu-nego-2/106098 Mreja.bg
Стоян Мавродиев с отворено писмо до медиите (Бившият шеф на ББР проговори за обвиненията срещу него)


Стоян Мавродиев, бившият изпълнителен директор на Българската Банка за развитие, изпрати отворено писмо до медииите, за да изрази позицията си по повод твърденията срещу него от страна на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Твърдения, които той определя като клеветнически.


Mreja публикува цялото писмо на бившия шеф на ББР без редакторска намеса:


Уважаеми журналисти,


Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.
 


След огромния публичен конфуз за председателя на партия "Да, България" и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпространени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!


Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици. Т


ъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция - искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности. Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен.


Благодаря ви за вниманието: Стоян Мавродиев


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.