Столично училище пламна: Седем учители са с положителни проби за коронавирус

https://mreja.bg/novini/stolichno-uchilishte-plamna-sedem-uchiteli-sa-s-polozhitelni-probi-za-koronavirus/106337 Mreja.bg
Столично училище пламна: Седем учители са с положителни проби за коронавирус


Седем учители от столично училище са дали положителни проби за коронавирус


Седем от преподавателите в столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" са дали положителни проби за коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на  "Монитор". Това стана ясно от подадена информация от Столична община. В момента се провежда тестване от столичната РЗИ на контактните лица, в това число и на ученици.


 Нова телевизия съобщава, че осем преподаватели са дали положителни проби за коронавирус. 


В навечерието на първия учебен ден на сайта на училището се появи информация, че тържественото откриване на учебната година ще се проведе единствено за учениците от подготвителна група, първи и осми клас заради установения случай на заразата.


Радост Петкова, която е директор на училището заяви, че в началото на септември един от учителите е проявил симптоми на заразата.


Това е причината да се тества целия персонал - педагогически и непедагогически. Общо 130 души, които работят в училището, са били тествани.


Вчера вечерта става ясно, че тестовете на осем от учителите са положителни. Засега нито един от инфектираните учители не проявява симптоми на заразата.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.