Столичанин с коронавирус сее зараза на морето

https://mreja.bg/novini/stolichanin-s-koronavirus-see-zaraza-na-moreto/105696 Mreja.bg
Столичанин с коронавирус сее зараза на морето


Софиянец с коронавирус е настанен в реанимацията на бургаската болница


На къмпинг „Градина" вече е регистриран първият случай на заразен с коронавирус. Той е собственик на една от стотиците каравани там.


41-годишният мъж от София е бил хоспитализиран. Той е с диагноза двустранна бронхопневмония. PCR тест е потвърдил заболяването, съобщава Нова телевизия.

Столичанинът е пристигнал на морето с признаци на коронавирус. Д-р Георги Паздеров, който е директор на РЗИ-Бургас, съобщи, че пациентът се е почувствал зле още в столицата, но решил да отиде на море, считайки че морската вода и чистият въздух ще му се отразят добре.


Той е бил транспортирал до бургаската болница от свой съсед по каравана.


От болничното заведение разкриват, че мъжът няма придружаващи заболявания. . Той е с двустранна бронхопневмония. Приведен е в реанимация, тъй като състоянието му се е влошило.


От къмпинга отказват да съобщят подробности.


Служител заяви, че по време на неговата смяна не е правена дезинфекция и не знае дали това се е случило по време на смяна на колегата му.


Мъжът, който е откарал заразения до болницата, е поставен под 14-дневна карантина в собствената си каравана. Туристите в къмпинга все още не знаят подробности. 


Състоянието на 41-годишния столичанин към момента е стабилно.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.