Стилиян Иванов снима документален филм за шаманите

https://mreja.bg/novini/stiliyan-ivanov-snima-dokumentalen-film-za-shamanite/86857 Mreja.bg
Стилиян Иванов снима документален филм за шаманите


Какви хора са шаманите? В какво вярват те самите и защо на тях им вярват?

На тези въпроси ще отговори новият документален филм на Стилиян Иванов, по-голямата част от който вече е заснет в Канада. Пред камерата му там застават трима шамани - мъж и две жени, от две северноамерикански индиански племена.

Филмът обаче няма да се ограничи само с тях, а ще навлезе много по-дълбоко в извънрелигиозните вярвания на хората. Затова предстоят снимки в Турция, където авторът и режисьор ще се срещне с мюсюлманина Алкан, който търси обединителните елементи на исляма и вярванията на юруците. Благодарение на меценатите Пламен и Гергана Ташкови Иванов ще снима още в Гърция и България.

Лентата ще бъде допълнена с анимация за онагледяване на вярванията и ритуалите.

Новият филм е част от поредицата “Репортажи за Вярата”, в която вече 25 години Стилиян Иванов разказва за скритото знание на траките, Месопотамия и Анатолия, Орфей и орфизма, Мевляна и суфизма, Лили Димкова и Бялото братство, Ванга, Вера Кочовска, Преподобна Стойна.

Премиерата на лентата за шаманите е предвидена за 22 февруари 2020 г. Това ще бъде 48-ият документален филм на режисьора.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.