Статуя на суетата се появи в столичния квартал "Възраждане"

https://mreja.bg/novini/statuya-na-suetata-se-poyavi-v-stolichniya-kvartal-vazrazhdane/86928 Mreja.bg
Статуя на суетата се появи в столичния квартал "Възраждане"


Статуя на суетата, подобна на Статуята на свободата в Ню Йорк, се появи преди дни в район "Възраждане". Софийската статуя е с шарена дреха, изработена от 16 чувала пластмасови отпадъци. В едната си ръка родната статуя държи брошура на Черния петък, а с другата си прави селфи с мобилен телефон.

Автор на Статуята на суетата е скулпторът Любомир Мишонов.

"Реших да привлека вниманието с всичките тези боклуци, които ползваме в ежедневието си. Въпреки че е направена от отпадъци, тя не осъзнава това, защото е твърде заета със селфита и да отиде в мола", каза пред камерите на Bulgaria ON AIR авторът на скулптурата.

По думите му проектът не е копие на Статуята на свободата, а олицетворение на съвременното консуматорско мислене и меркантилното ни общество.

"Стремежът ни е да получаваме нови и нови предмети, което води до свръхбоклук не само в България, а в цял свят", обясни Мишонов.

"Мислим си, че мобилните телефони и социалните мрежи дават свобода, но всъщност сме зомбита, които споделят ненужна информация", посочи още той.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.