Стана ясно с какво се захваща Владислав Горанов след близо две десетилетия във властта

https://mreja.bg/novini/stana-yasno-s-kakvo-se-zahvashta-vladislav-goranov-sled-blizo-dve-desetiletiya-vav-vlastta/106120 Mreja.bg
Стана ясно с какво се захваща Владислав Горанов след близо две десетилетия във властта


Той отказа да се върне в Народното събрание


След като Владислав Горанов изкара близо двайсет години в Министерството на финансите – от експерт веднага след завършването си, през зам.-министър и след това министър на финансите в два от трита кабинета на Бойко Борисов, се е преориентирал към работа в частния сектор, пише economic.bg.


 


Справка в Търговския регистър показва, че той е регистрирал консултантската фирма „Трилема Кансълтинг“. Тя ще работи в областта на публичните и частните финанси. Той е вписан като управител на дружеството с 5000 лв. капитал.


 


Дейността му включва още управление и структуриране на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество. Горанов стана част от ремонта на кабинета „Борисов 3“ в средата на месец юли и беше сменен от поста с официалното обяснение, че е позволил Комисията по хазарта, която беше под шапката на Министерството на финансите, да "проспи" 700 млн. лв. под формата на несъбрани такси от хазарта.


 


Той и бившият министър на туризма Николина Ангелкова можеха да се върнат в парламента като депутати. Владислав Горанов обаче предпочете да не става народен представител. През 2014 г., когато ГЕРБ бяха в опозиция, Горанов пак предпочете да напусне пленарната зала. Припомняме, че тогава Борисов обясни от името на Горанов, че са му малко 2000 лева заплата.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.