Стана ясно кой ще има право на ваучери за почивка

https://mreja.bg/novini/stana-yasno-koy-shte-ima-pravo-na-vaucheri-za-pochivka/105493 Mreja.bg
Стана ясно кой ще има право на ваучери за почивка


Вече е ясно кой ще има право на ваучер за почивка по родното Черноморие това лято


Бойко Борисов и Валери Симеонов съобщиха кой ще има право да летува на родното Черноморие с ваучер за почивка това лято.


От мярката за подкрепа на българския туризъм ще могат да се възползват само определена част от българските граждани. Сред тях са служителите на първа линия в битката с коронавируса - полицаи, медицински персонал, фармацевти.


Първоначалното предложение на патриотите бе всички да получат ваучери, но идеята им не бе посрещната с одобрение от техния коалиционен партньор.


Валери Симеонов поясни, че всички са се обединили около идеята за предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм. Той добави, че е постигнато съгласие ваучерите да са единствено за хората, които са на първа линия с борбата с коронавируса.


Първоначално те ще се използват за запълване на държавните бази и едва след запълването на капацитета им и за частни хотели.


Симеонов добави, че от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и ресторантьорския бранш. Той допълни, че предстои оформяне на детайлите около предоставянето на ваучери.


Министърът на туризма поясни, че се работи се по различни варианти с цел избягване на съмнения, че „за едни може, за други не“.


От днес става възможно реализирането на пътувания у нас с цел туризъм.


Започва и поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, спрямо изготвените конкретни указания, пише Parit


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.