Стана ясно колко са прибрали братя Бобокови от аферата с боклука

https://mreja.bg/novini/stana-yasno-kolko-sa-pribrali-bratya-bobokovi-ot-aferata-s-bokluka/105853 Mreja.bg
Стана ясно колко са прибрали братя Бобокови от аферата с боклука


Стана ясно колко са прибрали Пламен и Атанас Бобокови от аферата с боклука


Нова порция скандални разкрития заковават братя Бобокови. Според данните от разследването на аферата с боклука, бизнесмените от Русе са прибрали сериозна сума. Това разкриват източници на БЛИЦ, запознати с разследването. 


Нови улики, на които се натъкна Специализираната прокуратура, доказват вината на босовете на „Приста ойл”. По време на оглед на землището на Червен бряг са били открити общо 30 тона боклуци, заровени в дълбоки ями.


Открити са и части от акумулаторни батерии, от което става ясно, че по-голяма част от отпадъците принадлежат на търговски дружества, ръководени от Бобокови. Пламен Бобоков заяви категорично пред бТВ, че няма нищо общо със случая.


Според разследването, русенските бизнесмени въртят афера с боклука от 2014 година. За този период е бил реализиран внос на общо 230 000 тона отпадъци не само от Италия, но и други страни от ЕС.


За всеки тон внесен боклук бизнесмените от Русе са получавали по 120 лева.


Бобокови декларирали, че са ги сепарирали отпадъците след пристигането им в България. Отделно по КОД-19 те получавали по нови 60 лева за тон. 


Всъщност сепарирането е било фиктивно и бизнесмените са участвали в източване на средства от Министерството на екологията Изчисленията сочат, че от вноса и фиктивното сепариране на общо 230 000 тона боклуци, двамата братя са прибрали поне 41 400 000 лева.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.