Стана ясно къде е черната кутия на МиГ-29

https://mreja.bg/novini/stana-yasno-kade-e-chernata-kutiya-na-mig-29/107941 Mreja.bg
Стана ясно къде е черната кутия на МиГ-29


Стана ясно къде е черната кутия на МиГ-29


На 9 юни при трагичния инцидент с МиГ-29 загина майор Валентин Терзиев.


Служебният военен министър Георги Панайотов даде повече подробности по случая. Той заяви, че е открита черната кутия на разбилия се в Черно море изтребител.


Тя е била извадена от повече от 70 метра дълбочина. В момента е на борд на български кораб.


След два часа и половина-три ще акостира на пристанище Варна. От там ще бъде транспортиран до летището, а от там тя ще бъде транспортирана до "Граф Игнатиево", споделя още министърът.


Според доклада външната обвивка на кутията е нарушена. Но според последните данни вътрешната обвивка на кутията, която съдържа информация, е здрава и не е повредена.


От нея ще станат ясни подробности за скоростта на самолета, режима на работа на двигателите, височината и траекторията на самолета, както и какво е било състоянието на лостовете и ръчките, дали пилотът е предприел внезапна маневра. Това ще стане ясно, ако вътрешната обвивка не е повредена.


 "Знаете ли колко е голяма черната кутия? Малка е?! Ей толкова!", каза служебният военен министър и показа.


"Намериха игла в купа сено на дъното на Черно море", допълни той. Панайотов добави, че няма вариант данните на кутията да не бъдат разчетени в България. Той заяви, че изпитва съчувствие към болката на г-жа Димитрина Попова и не може да коментира казаното от нея, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.