Справедливост! Вътрешният министър взе главата на пловдивския МВР-шеф Васил Костадинов

Провал и некадърно разследване на убийството в Цалапица стана повод за уволнението му

https://mreja.bg/novini/spravedlivost-vatreshniyat-ministar-vze-glavata-na-plovdivskiya-mvr-shef-vasil-kostadinov-5/114295 Mreja.bg
Справедливост! Вътрешният министър взе главата на пловдивския МВР-шеф Васил Костадинов

Провал и некадърно разследване на убийството в Цалапица стана повод за уволнението му

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов уволни директора на ОДМВР Пловдив заради грубо несправяне с работата и провал с разследване на убийството на студента Димитър Миланов от Цалапица. За некадърност си отива и Ангел Керпиев, началник на РУ – Стамболийски.

 

Припомняме, че зверското убийство на младото момче и съмненията за полицейски чадър над извършителите изправиха на нокти цяла България. Потенциалният убиец успя да избяга буквално под носа на местните полицаи, поради което прокуратурата се принуди да го привлече задочно като обвиняем. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Рангел Б. По-късно Окръжна прокуратура-Пловдив установи и задържа братя близнаци, които се смята, че са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил трупа, а другият, с помощта на кирка, мотика и лопата, е закопал тялото на жертвата. Двамата обаче нямали касателство със самото убийство. Трагедията предизвика множество протести през последните дни в Цалапица.

 

Въпреки провала си, първоначално Васил Костадинов и Ангел Керпиев отказваха да напуснат доброволно като първият дори цинично коментира, че в закона за МВР понятие “оставка” нямало. Инатът и липсата на мъжество накараха лично министър Калин Стоянов да им покаже вратата. По негово разпореждане в Областната дирекция на МВР Пловдив вече тече проверка , която да изясни в детайли предприетите от служителите действия и техните пропуски.

 

Задълженията на директора ще бъдат поети от някой от двамата му заместници Радослав Начев или Сълко Литов, до назначаването на титуляр.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.