Споделената икономика на Китай се радва на светли перспективи

https://mreja.bg/novini/spodelenata-ikonomika-na-kitay-se-radva-na-svetli-perspektivi/87200 Mreja.bg
Споделената икономика на Китай се радва на светли перспективи


Китайската споделена икономика продължава да се разраства през последните години, благодарение на активното участие на обществото, подкрепата на правителството и начина на бизнес, съобщава bulgarian.cri.cn.

Обемът на транзакциите в сектора се увеличава с 40% всяка година от 2016 г. насам. Миналата година сделките в споделената икономика са достигнали общо 3 трилиона юана, а в нея са участвали 760 милиона души.

Силният растеж на сектора стимулира развитието на области като пътуванията, настаняване и кетъринга. От 2015г. до 2018 г. те бележат ръст от съответно 1,6%, 2,1% и 1,6%.

1,4-те милиарда потребители в Китай имат растяща нужда от нови бизнес модели и нови видове потребление, казва Хун Цюанлин, който се занимава с икономически изследвания, добавяйки, че по-широкото използване на мобилните телефони и новите технологии е помогнало за включването на по-голям брой хора в споделената икономика.

Китай насърчава креативното, инклузивно и благоразумно развитие на своята споделена икономика, която се появи през 2011г. Според Хун Цюанлин обаче въпреки бързото ѝ разрастване, системата за надзор се нуждае от усъвършенстване, за да се гарантира стабилното развитие на сектора.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.