Специалисти: Страхуваме се от Ковид-19 през зимата, ще бъде страшен!

https://mreja.bg/novini/specialisti-strahuvame-se-ot-kovid-19-prez-zimata-shte-bade-strashen/106231 Mreja.bg
Специалисти: Страхуваме се от Ковид-19 през зимата, ще бъде страшен!


Специалистите се плашат от Ковид-19 през зимните месеци!

Ковид-19 е тук и явно ще живеем с него още неопределено време. Броят на заразените в световен мащаб не спира, нито намалява, което става все по-тревожно с наближаването на есента и зимата. Това е причината специалистите да заявят, че е далеч по-добре да се заразим с коронавируса сега, отколкото през студените месеци на годината.


Убедени в това са членовете на правителствения научен екип в Хърватия. Според хърватския учен и член на правителствения научен съвет по коронавирус Гордан Лауц вирусите са два вида - летни и зимни. Като по-леката форма на преболедуване определено е през топлите месеци.


 


Експертът твърди, че през лятото симптомите на Ковид-19 са много по-леки при доста хора, но когато се застуди, вирусът става няколко пъти по-опасен. Той атакува белите дробове и може да убива.

"В края на октомври при нас ще се върне по-тежката форма на коронавируса и не бива да я игнорираме. Но и не може да чакаме трудната форма и едва тогава да действаме отговорно", предупреждава Лауц.


 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.