Специалист разкри истината за златото и истерията през последните месеци

https://mreja.bg/novini/specialist-razkri-istinata-za-zlatoto-i-isteriyata-prez-poslednite-meseci/105671 Mreja.bg
Специалист разкри истината за златото и истерията през последните месеци


Есперт развенча митовете за златото и истерията, която то предизвика през последните месеци

Последните месеци инвестицията в злато предизвика невиждана истерия. Но дали наистина си заслужава? Председателят на Съюза на златарите Димитър Алексиев разкри истината за златото. Той коментира и настъпилата истерия по време на криза. Според него, презапасяването с благородния метал няма никакъв смисъл, освен ако не предстои война или се задава бедствие.


Алексиев е категоричен, че покачването на цената на златото по време на пандемията е било спекулация. Той подчерта, цитиран от БГНЕС, че цената на търсения метал не може да се повиши, особено при свръх добив, пише БЛИЦ.


Димитър Алексиев заяви, че златото е барометър за просперитета на обществото. Той е един от показателите за благосъстояние, както покупката на лек автомобил.


Той съветва да не се предоверяваме на мнението на различните анализатори и най-вече на твърдението, че инвестицията в злато е най-сигурна.


Експертът подчерта, че в банките се наблюдава нелоялна конкуренция и това се отнася и за заложните къщи.


Димитър Алексиев, който е собственик на златарско ателие в столицата, споделя, че бизнесът му също е бил засегнат от пандемията.


"Магазините ни бяха затворени два месеца. Хората бяха наплашени, както и ние", споделя той.


Алексиев сподели още, че след отпадането на мерките златарското му ателие вече функционира, но клиентите са значително по-малко.


Той добави, че българските производители са наистина малко и повечето магазини препродават купено злато.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.