Специалист: Не включвайте климатиците на максимум или минимум

https://mreja.bg/novini/specialist-ne-vklyuchvayte-klimaticite-na-maksimum-ili-minimum/87707 Mreja.bg
Специалист: Не включвайте климатиците
на максимум или минимум


Не е добър вариант климатиците да се включват на максимална или минимална стойност. Това коментира пред  БТА гл.ас. д-р инженер Кръстин Йорданов от Техническия университет във Варна.

Според него е най-добре през зимата в помещенията да се поддържа температура от 22 градуса, през лятото - между 25 и 27, като най-добре е те да са с 5-6 градуса по-малко в сравнение с външната температура.

Специалистът уточни, че няма как в градските автобуси да се постига голямо разхлаждане през горещите дни, тъй като телата на пътниците също отделят топлина. Вариантът хората да се чувстват напълно комфортно е броят им да е по-малък или точно колкото пише за седящи и правостоящи места.   

Позицията на Йорданов е, че изборът на климатик е строго индивидуален за всяко помещение. Без значение къде ще бъде монтирана машината обаче - ниско долу или до тавана, филтърът й трябва да се почиства редовно, както и ламелите под него.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.