Социалисти, не е добре да правите пир и сеир по време на чума

https://mreja.bg/novini/socialisti-ne-e-dobre-da-pravite-pir-i-seir-po-vreme-na-chuma/87188 Mreja.bg
Социалисти, не е добре да правите пир и сеир по време на чума


Не говори добре за БСП да се опитва да печели дивиденти и избиратели от драмата на бай Пенчо с едното прасенце и на собствениците на огромните свинекомплекси, които губят животните и бизнеса си в борбата с африканската чума.

Протестът в с. Мрамор, за който се говори, че е организиран от червения кмет на селото, е знак, че се опитва да яхне точно тази масова човешка и животинска трагедия. За повече кресливост бяха привикани хора, които не са от селото, които свиня са помирисвали сигурно само на пържола.

Помага ли с нещо на когото и да било този протест? Не. Справя ли се с проблема? Не. Африканската чума далеч не е само български проблем - Румъния, Литва, Китай, се борят от години с него. Ваксина няма. Затова колят заразените животни. Не е национално отговорна позиция да нахъсваш хората по селските площади. Не е добре да правиш пир и сеир по време на чума.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.