След сватба на Гран каньон Николай Вълканов и Румяна се женят край морето

https://mreja.bg/novini/sled-svatba-na-gran-kanyon-nikolay-valkanov-i-rumyana-se-zhenyat-kray-moreto/86371 Mreja.bg
След сватба на Гран каньон Николай Вълканов и Румяна се женят край морето


Една жена днес ще превърне Николай Вълканов, най-големия в минния бизнес у нас, и в най-големия щастливец. Професорът и Румяна Георгиева, която е първата дама в търговията с електроенергия, ще потвърдят любовта си пред близки, роднини и приятели.

Младоженците всъщност са официално семейство от 30 април, когато Николай изненадва Румяна с подписване на брак на Гран каньон. Но сега всичко ще е, както повелява традицията - и с църковна венчавка, отслужена от митрополит Антоний, и с потвърждаване на гражданския брак пред кмета на Бургас Димитър Николов.

Приказката на Николай Вълканов и Румяна Георгиева започва преди малко повече от 5 години, а на 26 декември 2018 г. с красив пръстен в ръка той пита избраницата си дали ще се съгласи да стане негова съпруга. Тя казва “да”, а “24 часа” съобщи прекрасната новина. Не след дълго започва и планирането на церемонията. Младоженците много искат да имат лятна сватба, но това е и сезонът с най-много семейни празници.

“Уикендът на 27 юли само беше свободен, така че още оттогава бяхме взели решение това да е датата на сватбата ни”, разказа Румяна.

Но когато започва да планира тържеството, не подозира за изненадата, която ѝ подготвя любимият. На 30 април двамата са в САЩ и си правят екскурзия - летят с хеликоптер над Гран каньон. Когато кацат на площадката насред скалите, Румяна вижда подготвено място за брачна церемония. Оказва се, че Николай е организирал идването на представител на американската администрация, който да ги бракосъчетае. В негово присъствие двамата казват заветното “да”, разменят си халки, а след това отпиват от чашите шампанско и пробват сватбената торта.

Единствените

свидетели са пилотът

на хеликоптера и

фотографът,

който снима пътешествието им над Гран каньон.

Сватбата им в България обаче ще е съвсем различна. Младоженците канят около 250-300 гости, а за кумове избират близките си приятели Мартина Вачкова и Владо Пенев.

“С Марта се познаваме от дълги години. Тя е била винаги до мен във важни моменти. Двете родихме децата си заедно, те растяха заедно. Тя познаваше Николай още преди двамата с него да се познаваме. А Владо също ни е много близък”, споделя булката за избора на най-важните хора на сватбата след младоженците.

Малко след като Николай слага годежния пръстен на ръката ѝ, Румяна се обажда на Вачкова и ѝ казва: “Само да те предупредя да си свободна на 27 юли - тогава ще правим сватба, ти ще си ни кума, а Владо - кум!”

“Ние сме само обикновени артисти”, отговаря ѝ с усмивка Марта.

“Не, вие сте ни скъпи приятели”, казва ѝ Румяна.

Празненството ще е в семейната къща на Вълканов на живописния парк Росенец. Всичко ще започне в събота по обед, когато младоженците и кумовете ще отидат в храма “Свети Никола” в Черноморец, където по канон ще ги венчае Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

Малко след това всички ще се съберат в къщата в Росенец, където пред бургаския кмет Димитър Николов

младоженците

ще потвърдят

гражданския си брак

“Понеже църквата, в която ще ни венчаят, е много малка и няма как да се съберат повече хора, митрополит Антоний ще повтори ритуала и в къщата ни, за да станат свидетели всички гости”, разказва Румяна.

След това идва и веселата част - младоженците са поканили много български изпълнители да свирят и пеят, а водещ на тържеството ще е още един много любим актьор - Юлиан Вергов. За да може всички да се отпуснат и да се наслаждават на празника, в поканите младоженците пишат, че има дрескод - без високи токчета, с равни обувки, а дрехите да са в синьо и жълто. “Жълто заради слънцето, а синьо - заради морето, нали е лятна сватба”, казва с усмивка бъдещата булка.

С това правило ще се съобразят и кумовете - Владо Пенев ще е с жълта риза и жълти панталони, обувки - в синьо, а Марта - с красива жълта рокля.

Единственото изключение ще е Румяна - тя ще е с приказна булчинска рокля до земята, изработена за нея от София Борисова. “Много държах да е български дизайнер. София направи и роклите за трите малки и за трите големи шаферки, които ще са до нас”, разказа булката.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.