След скока на заболелите от COVID-19: Връщат маските на закрито

https://mreja.bg/novini/sled-skoka-na-zabolelite-ot-covid-19-vrashtat-maskite-na-zakrito/105772 Mreja.bg
След скока на заболелите от COVID-19: Връщат маските на закрито


Масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки започва от утре, 23 юни, в цялата страна. Това стана ясно днес по обед след работна среща, свикана от министър-председателя Бойко Борисов, във връзка с актуалната ситуация с разпространението на КОВИД-19.


Само за последните три денонощия – от 20 юни до тази сутрин, положителните проби за коронавирусна инфекция у нас са 231. Броят им е най-малък за последното денонощие, когато са отчетени едва 33 положителни теста, но при малко над 566 изследвани.


Вчера, 21 юни, от 1360 проби 117 са дали положителен резултат, а на 20 юни са взети 2371 проби, от тях 81 са били положителни за Ковид-19. Днес беше взето решение маските в закрити помещения отново да станат задължителни. Започва и масов контрол за спазване на мерките срещу разпространението на инфекцията като дистанция, дезинфекция, събиране на едно място на много хора.


Във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването от страна на политическа партия БСП и политическа партия ГЕРБ за това, че са допуснали събиране на много хора на закрито, без спазване на нужното отстояние, Столична регионална здравна инспекция състави актове за административно нарушение, съобщиха оттам.


Акт е съставен и на директора на националния стадион „Васил Левски“ във връзка с проведеното дерби Левски – ЦСКА на 20 юни при лоша организация и нарушаване на задължителната дистанция сред публиката.


Актовете ще бъдат в максимален размер от 3000 лв.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.